Iată mai jos câteva întrebări pe care orice părinte ar trebui să și le pună la început de școală:
- Este matematica importantă în dezvoltarea copilului meu și de ce?
- Este benefic pentru evoluția lui să se împrietenească de mic cu matematica și să dezvolte o relație armonioasă?
- Mă ajută pe mine, ca părinte, să-l văd că se descurcă ușor, își face singur temele și nu devine anxios în relația cu matematica?
- Este important pentru el să pornească cu dreptul pe acest drum, să își dezvolte încrederea în forțele proprii și să aibă mai târziu o gamă largă de posibilități de dezvoltare?
Dacă răspunsul tău este DA!, hai să vedem DE CE este așa și CUM putem să te ajutăm!
Matematica.…. se învârte în jurul înțelegerii conceptelor și mecanismelor, ceea ce dezvoltă foarte mult capacitatea de ”problem solver” nu este despre a memora pașii și metodele, ci despre a conecta idei și informații, de a le lega între ele și a pune puzzle-ul cap la cap.
Îi ajută pe copii mai târziu să rezolve probleme complexe în orice domeniu din viața lor!
Copiii trebuie încurajați să vorbească între ei, să comunice unii cu alții și să argumenteze ideile și soluțiile. Explicându-și diverse soluții unii altora, au ocazia să descopere că Matematica nu este doar doar despre formule și reguli, ci este peste tot în jurul nostru, parte din viața noastră.
Greșeala trebuie vazută ca fiind o oportunitate de a învăța și nu un eșec. Atunci când copiii fac greșeli, apoi reiau procesul şi înţeleg ce au greşit, ÎNVAȚĂ să-și construiască argumente pentru deciziile ulterioare.
Rezolvarea problemelor presupune, printre altele, descoperirea unor tipare, crearea unor conexiuni între ele și dezvoltarea capacității de a le aplica apoi în contexte diferite.
Problemele de matematică îi forțează pe copii să vină tot timpul cu idei noi, să caute mereu alte modalități de a aplica ceea ce au învățat, să se joace cu ideile și să aibă curajul să experimenteze.
Matematica dezvoltă în copii curajul de a explora, iar asta se face cu ajutorul creativității și a imaginației. Toate aceste procese dezvoltă, în același timp, răbdarea, atenția, memoria.
Ce facem NOI pentru a-l împrieteni pe copii cu Matematica:
- Construim lecții interactive, pline de dinamism, care să le capteze atenția, iar învățarea să fie una cât mai activă
- Folosim tehnologii (table interactive și tablete) care le oferă feedback instant, important în înțelegerea pe loc a soluției corecte
- Lucrăm în grupe mici, astfel încât copiii să poată pune întrebări, să dezbată diverse soluții, să își dezvolte abilitățile de comunicare și de lucru în echipă
- Punem accent pe înțelegerea textului și pe dezvoltarea gândirii logice
- Profesorii noștri sunt calmi, răbdători, dornici să creeze o atmosferă prietenoasă, caldă, favorabilă învățării
Vino cu el lecțiile noastre și fă-i din Matematică o prietenă pe VIAȚĂ!
Cu noi, Matematica se Învață Altfel!